Jerry Lee’s Rock&Roll Service

Az együttes adatai:

Stílus: rock’n’roll, boogie woogie, rhythm and blues, country
Kapcsolattartó: info@jllband.hu; Kiss Csaba +36 30 200 9441; Kovács Bence: +36 30 417 4364
Weboldal: www.jllband.hu
Amire büszkék vagyunk: A zenekar rendszeres koncertjeit a budapesti Amigo bárban tartja, ahol ilyenkor 3-4 órás táncmulatságokra kerül sor. Az év folyamán több más budapesti klub (pl. Kuplung), nyaranta a Kobuci Kert rendszeres fellépÅ‘je, 2015 óta pedig születésnapját a Muzikum Klubban ünnepli. Gyakori fellépÅ‘je a magyarországi rockabilly és rock’n’roll fesztiváloknak (Wild Cat Night, Hatvan: 2006, 2008, 2010, 2012, 2013; Rockabilly Hayride, Székesfehérvár: 2006, 2007, 2009), az ACCH által rendezett amerikai autóstalálkozóknak (2006, 2007, 2008, 2009, 2012), motoros találkozóknak (Condors, Hell’s Angels). A Jerry Lee’s Rock&Roll Service emellett fellép nem tematikus rendezvényeken is, pl. egyetemi bulikon (BME, SOTE gólyabálok), fesztiválokon (néptáncfesztivál, csirkefesztivál, sörhét, stb.), falu- és városi napokon.
Különleges hangulata volt a magyar „rock&roll/rockabilly all star” koncerteknek (Story of Rock&Roll, Gödör Klub 2010; Sziget Fesztivál 2011), illetve az olyan zenekarok és előadók előtti/utáni fellépéseknek, mint Deák Bill Gyula, Charlie, Nagy Feró, Bikini, Zorall és Irie Maffia. Az utóbbi időben örvendetes együttműködés alakult ki a Stoned – 100% Rolling Stones zenekarral és Fekete Jenővel, de közös jamre vállalkozott a csapattal Somló Tamás, Fekete Gyula és sok ismert népzenész is. Rendszeres az együttzenélés más barátainkkal és egyben kollégáinkkal is: Pedro, Long Tall Sonny, Tom White és még sorolhatnánk. Kovács Benedek (zongora) a zenekar többi tagja segítségével 2015-ben megnyerte az RTL II televíziós csatorna Partyzánok nevű műsorának egyik heti első díját a mindenkori legmagasabb pontszámmal, a legnagyobb bulival.
Az együttes története: A zenekar 2005-ben Budapesten alakult korábban más formációkban zenélt fiatal zenészekbÅ‘l, azzal a céllal, hogy népszerűsítse a rock’n’roll autentikus, az 1950-es évek második felében az Egyesült Államokban virágzó válfaját, ezen belül is leginkább a tavaly 80 éves Jerry Lee Lewis szilaj, zongoraalapú zenéjét. Eredeti nevét (Jerry Lee Lewis Memorial Band) 2010-ben cserélte le a jelenlegire. Alapításakor orgona (Premecz Mátyás) és szájharmonika (Kozma Zsolt), késÅ‘bb trombita (Varga Péter Döme) is színesítette a felállást, amely jelenleg zongora (Kovács Benedek) – gitár (Siptár Dániel) – basszus (Kiss Csaba) – dob (Badics Márk) összetételű, gyakran kiegészül azonban vendégzenészekkel (pl. Pedro – szaxofon, Csány Gergely – hegedű, stb.). Fontos tagja továbbá a zenekarnak a zongoraszervizt ellátó ErdÅ‘s Olivér.
A zenekar repertoárján a névadó által előadott zenék széles skálája (rock’n’roll, boogie woogie, rhythm and blues, country) mellett legnagyobb pályatársai, elsősorban Ray Charles, Chuck Berry, Little Richard, Buddy Holly és Elvis Presley által lemezre vett számok is szerepelnek. Az előadásmódra jellemzőek a hallgatóság reakcióiból és a zenészek fejlett zenei kommunikációjából adódó improvizatív szakaszok, valamint a közönség megtáncoltatására, ’50-es éveket idéző féktelen hangulatának elérésére irányuló, nemegyszer akár modernebb zenei megoldások és látványelemek, elsősorban a zongora Jerry Lee Lewis által bevezetett, sokoldalú felhasználása révén. Az eszköztárnak része az egy kézzel, sőt lábbal történő játék, a zongorán való tánc, sőt bizonyos körülmények között az (ilyenkor természetesen preparált) hangszer meggyújtása is.
Tagok: zongora - Kovács Benedek
gitár - Siptár Dániel
basszus - Kiss Csaba
dob - Badics Márk
Megjegyzés: Facebook: https://www.facebook.com/Jerry-Lees-RocknRoll-Service-128602517211425
YouTube: https://www.youtube.com/user/jllband
Koncert DVD: 80-10 (10 éves jubileumi koncert a 80 éves Jerry Lee Lewis tiszteletére) – 2016
Szerzői kiadás, a DVD még kapható a zenekar tagjainál.

A Zenekar megjelent adathordozói:

First Man Sitting( Kiadó: SzerzÅ‘i kiadás Kiadás éve: 2010 Stílus: Rock and Roll )

A Zenekar legjobb videói:

Megvillantjuk a zenekar történelmi vénáját az Amigo Bárban
Riport velünk
A legfrissebb videónk
időnként szerelni kell a zongorát
Fun on stage: jellemző
A rakkenrollból minden származik
Idáig ez az egy klipünk született
Dance-floor Cash-feldolgozás a Kobuciban
égjen a zongora!