The Bits

Az együttes adatai:

Stílus: Beat, Pop, Rock, Tribute
Kapcsolattartó: http://thebits.hu/the-bits-kapcsolat.php
Weboldal: http://thebits.hu
Amire büszkék vagyunk: 2016 október: Beatles Day Fesztivál, Belgium - Headliner
2016 szeptember: a Höfner gitárgyár külön a The Bits-nek készít 12 húros elektromos gitárt Höfner 457/12 típusnévvel
2016 szeptember: Bubenreuth, Németország - Koncert a híres Beatles Bass 60 éves díszünnepségén.
2016 augusztus: Budapest kobuci kert - Országos Beatles Találkozó 2016. Sok-sok érdekességgel egy egész délutános estés országos programot szervez a zenekar és a Kobuci hagyományteremtő szándékkal.
2016 augusztus: Sziget fesztivál - Tribute színpad
2016 június: a Höfner gitárgyár egy limitált szériás, összesen 60 darabszámban készült jubileumi hegedűbasszusát ajándékozza a zenekarnak.
2016 április: a The Bits a hivatalos arca a Höfner Beatles Bass-nek világszerte. A höfner nyomtatott katalógusában a prémiumszériás hangszerekkel a The Bits látható
2016 január: dupla teltházas évkezdés Beatles Unplugged műsorral
2015 december: a The Bits a Papp László Sportaréna színpadán
2015 november: a Libri a The Bits-et választotta újonnan kiadott könyve promóciójához és megadta az engedélyt a The Bitsnek a forgalmazásra.
2015 augusztus: a The Bits 9 koncertet Liverpoolban, ebből 7 koncertet a Cavern különböző színpadain. A zenekarra esik a szervezők választása, hogy az 50 év megjelent HELP! című nagylemezt egyedüliként bemutassa a fesztivál keretein belül. Ezzel egyidőben a Höfnerrel való együttműködés szorosabb lesz és az endorsement szponzorációvá alakul.
2015 június: Beatles 100! A The Bits 100 dalt játszik el a Beatles repertoárjából egy maratoni koncerten Budapesten
2015 április: A The Bits először a Höfner Beatles Bass arca a világon. A frankfurti Musikmesse-n debütáló Höfner katalógusban a prémiumszériás hangszereknél a zenekar látható.
2014 július: A The Bits hivatalos Höfner endorser lett 2014 július: Big Rivers Festival 2014, Hollandia - A fesztivál záróeseményén a The Bits közreműködik, ami a maláj repülőgépkataszrófa miatt Hollandiában nemzeti gyásznap is egyben. 3000 fős közönség előtt az elhunytakra emlékezve 1 perces néma csend után a zenekar eljátssza az Imagine-t.
2013 október: Hangfoglalás: a VOX magyarországi diszribúciója direkt a The Bits előadásához két VOX erősítőt bocsájt rendelkezésre.

Az együttes története: A The Bits (Hungarian Beatles Supergroup) - Beatles emlékzenekar azért alakult meg, hogy színpadra vigye élÅ‘ben, koncertszerűen ezeket a dalokat eredeti nyelven, ragaszkodva a zenei alapokhoz. Miért Supergroup? A zenekart alkotó négy zenész jól ismert budapesti blues és Angolszász-vonulatú zenekarok frontemberei, akik számtalanszor megfordultak Nyugat-európai színpadokon és a tengeren túlon is. A tagok Beatles szeretete, tapasztalata és zene iránti alázata garantálja a profi megszólalást és az ebbÅ‘l következÅ‘ jó hangulat maradandó élményt szerez az Å‘ket hallgató fiataloknak és örökifjaknak.
Tagok: Derecskei Zsolt
Bakó Balázs
Bárth János
Kasléder Albertrn

A Zenekar megjelent adathordozói:

A Hard Day's Night LIVE( Kiadó: The Bits Kiadás éve: 2014 Stílus: Beat )
Beatles Unplugged( Kiadó: The Bits Kiadás éve: 2015 Stílus: Beat )
HELP! 50( Kiadó: The Bits Kiadás éve: 2015 Stílus: Beat )

A Zenekar legjobb videói: